Baltais nams noraidījis apgalvojumus, ka Izraēlas karš ar grupējumu "Hezbollah" bijis iecerēts kā "mēģinājums" gaidāmajam ASV karam ar Irānu, ziņo interneta aģentūra NewsRu.com.
"Apgalvojumi, ka ASV un Izraēla esot plānojušas un koordinējušas triecienu "Hezbollah" kā prelūdiju triecienam Irānai, ir pilnīgi nepatiesi," paziņoja ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Stīvens Hedlijs.

Baltais nams nāca klajā ar šādu paziņojumu pēc tam, kad pazīstamais amerikāņu žurnālists Seimūrs Heršs paziņoja, ka ASV un Izraēlas gaisa kara spēku pavēlniecības jau šā gada pavasarī esot sākušas slepeni apspriest kaujas stratēģiju, ko varētu izmantot ne vien Izraēlas armija cīņā ar "Hezbollah", bet arī ASV bruņotie spēki militārā operācijā pret Irānu, ziņo aģentūra "Ria Novosti".

Turklāt Heršs apgalvo, ka Izraēla saņēmusi ASV piekrišanu veikt operāciju Libānā un Džordža Buša administrācija "bijusi cieši iesaistīta Izraēlas atbildes triecienu plānošanā" Libānas dienvidos.

Atsaucoties uz vārdā neminētiem speciālo dienestu un diplomātisko aprindu pārstāvjiem, Heršs žurnāla "The New Yorker" pirmdienas numurā raksta, ka Džordžs Bušs un Ričards Čeinijs bijuši pārliecināti, ka sekmīgi Izraēlas gaisa kara spēku bumbu triecieni "Hezbollah" pazemes objektiem un komandstruktūrām varētu "kalpot par prelūdiju potenciālajam amerikāņu preventīvajam triecienam Irānas kodolobjektiem, no kuriem daļa arī atrodas dziļi pazemē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!