Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV pieliek visas pūles, lai Krieviju izolētu starptautiskajās organizācijās, un, ja būtu iespēja apturēt tās dalību ANO Drošības padomē, tā nekavējoties tiktu izmantota, pavēstīja Baltā nama preses sekretāre Karīna Žanpjēra.

"Krievijas uzvedība Ukrainā ir ANO Statūtu pārkāpums un Drošības padomes pamata mandāta pārkāpums," žurnālistiem pavēstīja Žanpjēra. "Tas ir šokējoši, ka ANO Drošības padomes pastāvīgā locekle pārkāpj statūtus un ved tik brutālu karu pret Ukrainu, jo īpaši mēģinot sagādāt tik lielas cilvēku ciešanas un vēršoties pret kritisko infrastruktūru."

Tāpēc ASV iniciēja balsojumu ANO Ģenerālajā asamblejā par Krievijas dalības ANO Cilvēktiesību padomē apturēšanu, kas tika veiksmīgi tika izdarīts, un strādā pie tā, lai Krievija neieņem vadošus amatus citās ANO institūcijās.

Tajā pašā laikā Baltais nams neredz veidu, kā apturēt Krievijas dalību ANO Drošības padomē.

"Ja būtu veids, kā apturēt Krievijas dalību ANO Drošības padomē, mēs to nekavējoties izmantotu. Diemžēl mēs neredzam, ka ANO noteikumi mainītos. Tāpēc mēs esam koncentrējušies uz turpmākiem pasākumiem, lai izolētu Krieviju, tostarp starptautiskajās organizācijās, un sauktu to pie atbildības, tajā skaitā ar sankciju palīdzību," norādīja Žanpjēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!