Baltais nams trešdien par pilnīgi nepatiesām nodēvēja runas, ka 2012.gada prezidenta vēlēšanās, kad prezidents Baraks Obama cīnīsies par pārvēlēšanu, Hilarija Klintone varētu būt viņa kandidāte viceprezidenta amatam.

Baumām, ka Obama varētu pašreizējo viceprezidentu Džo Baidenu deleģēt valsts sekretāra amatam, bet vēlēšanās startēt pārī ar Klintoni, nule kā lielāku svaru piedevis leģendārais Vašingtonas žurnālists Bobs Vudvords.

"Ir iespējams", ka Klintone piekristu šādam darījumam, lai maksimāli izmantotu savu iepriekšējo demokrātu priekšvēlēšanu elektorātu un labāk sagatavotos kandidēšanai uz prezidenta amatu 2016.gadā, televīzijas CNN pārraidē sacīja "The Washington Post" žurnālists.

"Tas ir iespējams - viņai ir sievietes, viņai ir latīņamerikāņi, un viņai ir gados vecākie pilsoņi, tas būtu spēcīgs kandidātu pāris," sacīja Vudvords.

Tomēr Baltā nama preses sekretārs Roberts Gibss šos minējumus kategoriski noraidīja.

"Tas absolūti nav patiesība. Nekas tamlīdzīgs šeit nav spriests," sacīja Gibss.

Obama uzskata - tas, ka viņš viceprezidenta amatam izraudzījies Džo Baidenu, bijis viens no viņa labākajiem lēmumiem, turklāt Obama ir "diezgan gandarīts" ar Klintones veikumu valsts sekretāres amatā, apliecināja Gibss.

Klintone vairākkārt teikusi, ka negrasās atkārtoti kandidēt uz prezidenta amatu, kad viņa nespēja panākt pietiekamu demokrātu atbalstu savai kandidatūrai 2008.gada priekšvēlēšanu kampaņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!