ASV prezidenta Džordža Buša administrācija pārskata savu pretterorisma stratēģiju, atzīstot, ka teroristiskā organizācija "Al Qaeda" pēdējos gados ir ievērojami mainījusies, svētdien vēsta laikraksts "Washington Post".

Buša galvenā padomniece terorisma jautājumos Frānsisa Fragosa Taunsenda laikrakstam pavēstīja, ka ar pārskatu paredzēts paplašināt līdzšinējo stratēģiju, kas paredzēja ar 2001.gada 11.septembra terora aktiem saistīto "Al Qaeda" līderu sagūstīšanu un nogalināšanu.

"Dabiski, ka ienaidnieks ir pielāgojies," viņa sacīja. "Notverot Halidu Šeihu Mohammedu, rodas Abu Fardžs al Libi. Daba necieš tukšumu."

Administrācijas amatpersonas atsakās atklāt, kāda jauna politika tiek apsvērta, raksta "Washington Post".

Taču liela daļa uzmanības tiek pievērsta tam, kā rīkoties ar jauno teroristu paaudzi, kuri guvuši mācību Irākā un pēc tam devušies uz citām valstīm Tuvajos Austrumos un Rietumeiropā.

Vairākas administrācijas amatpersonas saka, ka pārskata rezultātā varētu tapt jauna prezidenta nacionālās drošības direktīva, kura aizvietos Buša 2001.gada oktobrī parakstīto direktīvu, kurā solīts "iznīcināt terorismu kā draudu mūsu dzīvesveidam", raksta avīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!