Foto: EPA/LETA
Baltais nams apsveicis Nobela miera prēmijas laureātes, Mjanmas opozīcijas līderes Aunas Sanas Su Či vadītās „Nacionālās līgas par demokrātiju” uzvaru Mjanmas parlamenta vēlēšanās, uzskatot to par „varenu panākumu Dienvidaustrumāzijas valsts centienos panākt tās starptautisko izolāciju,” vēsta CNN.

Svētdien notikušajās vēlēšanās „Nacionālā līga par demokrātiju" ieguvusi 40 no 44 vietām, uz kurām pretendēja tās kandidāti. Arī pati slavenā cilvēktiesību cīnītāja, kura ilgstoši tika turēta mājas arestā un tikai pirms dažiem gadiem atbrīvota, ir ieguvusi vietu parlamentā.

„Tas nav mūsu triumfs, tas ir tautas triumfs," par vēlēšanu rezultātiem gandarījumu padusi Su Či. Tomēr, kā norāda CNN, opozīcijas balsu iegūto skaits nav pietiekams, lai mainītos valdošie spēki parlamentā.

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone un ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns arī atzinīgi novērtējuši vēlēšanu rezultātus.

Jāatgādina, ka Mjanmas, kas agrāk bija pazīstama kā Birma, opozīcijas līdere Su Či kopš 1990.gada, kad parlamenta vēlēšanās uzvarēja viņas vadītā partija, bet hunta anulēja to rezultātus, lielākoties atradās mājas arestā galvaspilsētā Jangonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!