ASV prezidenta Džordža Buša administrācija var atteikties no pakalpojumiem, ko tai sniedz tālo sakaru operators "WorldCom"", kas tiek apsūdzēts par nepatiesu ziņu uzrādīšanu finansu pārskatos, ziņo laikraksts "Wall Street Journal".
Baltais nams ir viens no šīs kompānijas galvenajiem klientiem, un tā zaudēšana var izraisīt "WorldCom" krahu, atzīst eksperti. Daļa "WorldCom" klientu jau ir sākuši izmantot citu sakaru operatoru un interneta pieslēguma nodrošinātāju pakalpojumus.

ASV administrācijas saimnieciskās pārvaldes pārstāvis informēja, ka pašlaik pārvaldes speciālisti izvērtē visus ar "WorldCom" noslēgtos līgumus. Baltā nama saimnieciskās pārvaldes darbības noteikumi paredz, ka visām firmām, ar kurām tiek slēgti līgumi, ir jāievēro biznesa ētikas normas.

Baltā nama pārstāvji neizpauž ar "WorldCom" noslēgto darījumu apjomu, bet, pēc vairāku analītiķu vērtējuma, kompānija ar sešām valdības iestādēm ir noslēgusi līgumus pavisam divu miljardu ASV dolāru (1,2 miljardu latu) vērtībā.

Pēc tam kad tika atklāti pārkāpumi enerģētikas kompānijā "Enron" un auditorfirmā "ArthurAndersen", ASV valdība pārtrauca ar tām attiecības. Tagad šāda perspektīva draud arī "WorldCom", kas, negaidot izmeklēšanas beigas, jau ir atzinusi, ka nepamatoti paaugstinājusi savas peļņas rādītāju par 3,9 miljardiem dolāru (2,3 miljardiem latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!