Baltijas valstu amatpersonas paziņojušas, ka tiks novērtēta šajās valstīs padomju varas gados uzcelto televīzijas torņu drošība, bet tajos nav gaidāma tāda katastrofa kā Ostankinas televīzijas torņa ugunsgrēks Maskavā.
"Mēs neesam gaidījuši katastrofu Krievijā. Mēs esam veikuši papildu drošības pasākumus jau pirms tam.. Tomēr man jāteic, ka Tallinas tornis ir sagatavots jebkādām avārijām un, protams, katra avārija no jauna liek padomāt, kur varētu būt kādi vājie punkti," sacīja Igaunijas premjerministrs Marts Lārs.

314 metrus augstais Igaunijas televīzijas tornis 1980.gadā aizdegās neilgi pirms tā pabeigšanas, kad vēl nebija uzstādītas ugunsdrošības sistēmas. Šajā tornī septembrī notiks ugunsdzēšanas mācības, tomēr tās nenotikšot tādēļ, ka nesen noticis ugunsgrēks 540 metru augstajā Ostankinas tornī, kurā gājuši bojā trīs cilvēki.

Savukārt Lietuvas masu mediji ziņo, ka 1980.gadā uzbūvētā 326 metrus augstā Viļņas translācijas torņa administrācija pirmdien sanākusi kopā, lai izveidotu komisiju ugunsdrošības novērtēšanai pēc Ostankinas katastrofas. No Viļņas torņa 1994.gadā tika evakuēti 10 darbinieki un 60 apmeklētāji, kad izcēlās ugunsgrēks tā tehnisko iekārtu centrā celtnes apakšējā daļā, uz 20 minūtēm pārtraucot televīzijas raidījumus.

Latvijas amatpersonas uzsvēra, ka 368 metrus augstā televīzijas torņa celtniecība Rīgā tika pabeigta 1989.gadā un bija pēdējais augstais tornis, kas uzcelts bijušajā Padomju Savienībā.

Rīgas televīzijas tornī nekad nav izcēlies ugunsgrēks, tomēr tajā katru gadu notiek ugunsdzēsēju mācības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!