Baltkrievijas parlamenta pārstāvju palātas ārkārtas sesijā otrdien tika izteikts atbalsts prezidenta Alaksandra Lukašeno izvirzītajam premjerministra amata kandidātam Vladimiram Jermošinam. Par Jermošina kandidatūru otrdien nobalsoja 95 deputāti, pret - viens.
Lukašenko otrdien parakstīja dekrētu par Jermošina apstiprināšanu valdības vadītāja amatā.

Jermošins pirms balsošanas teica runu parlamentāriešiem. Pēc viņa domām, Baltkrievija šobrīd pārdzīvo "specifisku attīstības periodu, kad tirgus mehānismi vēl pilnībā nav iekļāvušies ekonomikā, bet valsts regulācijas pasākumi vairs pilnībā nav lietojami".

Runājot par valdības sadarbības perspektīvām ar starptautiskām finansu organizācijām, premjerministrs uzsvēra, ka tām "pret Baltkrieviju nav ekonomiskas pretenzijas, bet ir politiska rakstura pretenzijas, ko izraisījusi dubultstandartu politika".

Jermošins dzimis 1942.gadā Krievijas Rjazaņas apgabala Pronskas pilsētā, pēc tautības krievs. Darba gaitas sācis kā virpotājs Novočerkaskas elektrisko lokomotīvju būvniecības rūpnīcā Rostovas apgabalā 1959.gadā. 1964.gadā viņš beidza Novočerkaskas politehnisko institūtu, bet 1989.gadā - civilās aviācijas akadēmiju Ļeņingradā. No 1965.gada Jermošins strādāja par inženieri un galveno tehnologu Minskā, bet vēlāk par civilās aviācijas rūpnīcas direktora vietnieku.

1990.gadā Jermošins tika ievēlēts par Minskas Oktobra rajona izpildkomitejas priekšsēdētāju. 1991.gadā viņš kļuva par Minskas pilsētas izpildkomitejas priekšsēdētāja vietnieku. No 1995.gada Jermošins ir bijis Minskas izpildkomitejas priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!