Foto: EPA/Scanpix/LETA

Baltkrievijas iekšlietu ministra vietnieks Nikolajs Karpenkovs runājis par iespēju izveidot koncentrācijas nometni Aleksandra Lukašenko režīma pretinieku izolēšanai, liecina nopludināts audioieraksts.

Šo ierakstu publiskojusi organizācija BYPOL, kuru izveidojuši bijušie Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki, kas atbalsta opozīciju. Pēc BYPOL sniegtās informācijas, ierakstā dzirdama Karpenkova uzstāšanās kādā sanāksmē oktobra beigās.

"Tiek veidota datu bāze. Ja kāds iekļuvis šajā datu bāzē otrreiz, viņam tur jāpaliek. Ir teikts, ka jāizstrādā, jāizveido nometne - nevis karagūstekņiem, pat ne internētajiem, bet nometni tiem ar īpaši asajiem nagiem, kur viņus nometināt. Un apvilkt ar dzeloņdrāti pa perimetru," ierakstā saka Karpenkovs. Pēc BYPOL rīcībā esošajām ziņām, plāni ierīkot šādu nometni Brestas apgabala Ivacevičos tikuši apspriesti, taču nav īstenoti.

Ierakstā arī dzirdams, ka Karpenkovs teic, ka Lukašenko personīgi atļāvis izmantot šaujamieročus pret protestētājiem: "Attiecībā uz ieroču izmantošanu valsts vadītājs mūs ir piesedzis no visām pusēm. Viņš saka - bez prāta, protams, ieročus uzreiz izmantot nevajag. Jādod cilvēkam iespēja šajā situācijā, lai viņš saprastu. Bet ja nē, tad gan jābliež! Jo tāds laiks. Nevis krāsainā revolūcija, bet hibrīdkarš." Karpenkovs arī pieminējis, ka 10.augustā protesta akcijas dalībnieks Aleksandrs Taraikovskis gājis bojā, jo viņam krūtīs trāpījusi gumijas lode.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!