Foto: EPA/LETA
Baltkrievijā atbrīvoti divi prezidenta kandidāti, kurus aizturēja pēc demonstrāciju laikā Minskā pēc svētdien notikušajām prezidenta vēlēšanām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Otrdien preses konferencē Baltkrievijas Tautas frontes priekšsēdētāja vietnieks Grigorijs Kostusevs paziņoja, ka atbrīvots viņš pats un arī uzņēmējs Dmitrijs Uss.

Kostusevs aicinājis visus opozīcijas atbalstītājus otrdienas vakarā ierastie pie izmeklēšanas izolatora un pieprasīt arī citu aizturēto atbrīvošanu.

Tikmēr Baltkrievijas Tieslietu ministrija jau paziņoja par gatavību likvidēt visas politiskās partijas un apvienības, kuras piedalījās nesankcionētās akcijās Minskā.

Kā vēstīts, Centrālā vēlēšanu komisija paziņoja, ka prezidenta vēlēšanās ar 79% balsu uzvarējis līdzšinējais autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko.

Pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas Minskā izcēlās nekārtības, kuru laikā tika aizturēti simtiem cilvēku, tostarp septiņi prezidenta amata kandidāti.

Vēlēšanās bija vēl deviņi kandidāti - Baltkrievijas Tautas frontes priekšsēdētāja vietnieks Grigorijs Kostusevs, savienības "Par modernizāciju" organizators Aļesjs Mihaļevičs, pilsoniskās kampaņas "Saki patiesību!" līderis Vladimirs Ņekļajevs, jaunveidojamās partijas "Baltkrievijas kristīgā demokrātija" kandidāts Vitālijs Rimaševskis, Apvienotās pilsoniskās partijas priekšsēdētāja vietnieks Jaroslavs Romančuks, pilsoniskās kampaņas "Eiropeiska Baltkrievija" līderis Andrejs Saņņikovs, Baltkrievijas Sociāldemokrātiskās partijas "Tautas gramada" veidošanas orgkomitejas priekšsēdētājs Nikolajs Statkevičs, Mazo un vidējo uzņēmumu asociācijas padomes priekšsēdētājs Viktors Tereščenko un uzņēmējs Dmitrijs Uss.

Vladimirs Ņekļajevs nesankcionēta mītiņa laikā cietis. Pēc viņa sievas vārdiem, no slimnīcas opozicionāru aizveda uz miliciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!