Foto: Sputnik/Scanpix

Ieceļot Baltkrievijā ar Ukrainas teritorijā pašpasludināto prokremlisko Doņeckas un Luhanskas "tautas republiku" (DTR un LTR) personu apliecinošajiem dokumentiem nav iespējams, vēsta aģentūra "Belta".

Tie, kas mēģinās šķērsot robežu ar DTR vai LTR dokumentiem, tiks saukti pie atbildības par robežšķērsošanas noteikumu pārkāpumu, brīdina baltkrievu Robežsardzes dienests.

Foto: Sputnik/Scanpix

Baltkrievijas paziņojums seko Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumam atzīt Krievijas atbalstīto nelegālo valstisko veidojumu izdotos dokumentus. Starp Krieviju un Baltkrieviju nepastāv robežkontrole, taču Minskas un Maskavas attiecības pēdējā laikā kļūst arvien sarežģītākas un Baltkrievija bieži nepievienojas Kremļa viedoklim par notiekošo Ukrainā.

Vācija Krievijas lēmumu par prokremlisko kaujinieku izsniegto dokumentu atzīšanu nosauca par nepieņemamu, ziņoja aģentūra AFP.

Francija par šo lēmumu pauda nožēlu un atgādināja, ka Maskavai ir jāizmanto sava ietekme uz kaujiniekiem, lai tiktu izpildītas Minskas vienošanās prasības, ziņo "Reuters".

Tikmēr Krievijas valdošā partija "Vienotā Krievija" pirmdien paziņoja, ka DTR nav valsts, ziņo radio "Svoboda". Vajag saprast atšķirību starp "atsevišķu dokumentu un starptautisku republikas atzīšanu", norādīja partijas Centrālās izpildkomitejas vadītāja vietnieks Konstantīns Mazurevskis.

Foto: AP/Scanpix

Ar šo paskaidrojumu partija pamatojusi, kāpēc tai no savam rindām nav jāizslēdz Valsts domes deputāts un slavenais dziedātājs Josifs Kobzons, kuram Doņeckas kaujinieku režīms ir izsniedzis savu pasi.

Krievijas likumi aizliedz Valsts domes deputātiem būt citas valsts pilsoņiem. Februārī šī iemesla dēļ no "Vienotās Krievijas" izslēgta bijusī deputāte Marija Maksakova, kurai bijusi vācu pase.

Vēstīts, ka 2014. gada pavasarī Krievijas atbalstīti kaujinieki pārņēma varu atsevišķās Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabalu teritorijās, nodibinot tur "tautas republikas".

Ukrainas spēku sadursmēs ar prokremliskajiem spēkiem ir gājuši bojā aptuveni 10 tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!