Demokrātiskie spēki Baltkrievijā neizpildīja savu uzdevumu gāzt autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu, tomēr atklājas, ka valsts demokratizāciju atbalsta arvien vairāk cilvēku.
To šonedēļ Latvijā diskusijā par situāciju Baltkrievijā atzina bijušā Baltkrievijas prezidenta kandidāta Aleksandra Miļinkeviča priekšvēlēšanu štāba vadītājs un apvienoto demokrātisko spēku līderis Sergejs Kaļakins.

Viņš norādīja, ka par opozīcijas kandidātiem Miļinkeviču un Aleksandru Kozuļinu esot nobalsojuši ap 35% vēlētāju, kas, viņaprāt, ir liels progress. Jau ziņots, ka saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas sniegto informāciju Lukašenko uzvarēja prezidenta vēlēšanās ar 82,6% balsu.

Pēc Kaļakina vārdiem, nevienlīdzīgu iespēju apstākļos 19.martā notikušajās vēlēšanās opozīcija guva zināmus panākumus.

Viņš uzsvēra, ka Baltkrievijas opozīcija strādā ļoti smagos apstākļos, jo aģitācijas materiālu izplatītājus piekauj un arestē, izslēdz no universitātes un atlaiž no darba. Kaļakins pauda gandarījumu, ka cilvēki tomēr uzdrošinās un spēj pārvarēt savas bailes.

Baltkrievijas opozīcijas mērķis ir valsts reforma, pašreizējo politisko spēku atstādināšana no varas un republikas demokratizācija. Kaļakins pauda viedokli, ka Baltkrievijas nākotne bez Lukašenko ir daudz pievilcīgāka par šodienas "situāciju bez perspektīvām".

Kā ziņots, šonedēļ Latvijā viesojās Baltkrievijas demokrātisko spēku pārstāvji, lai diskutētu par situāciju Baltkrievijā pēc 19.marta prezidenta vēlēšanām un Latvijas lomu kaimiņvalsts attīstībā.

Vizīti organizēja Latvijas parlamentāriešu grupa demokrātisko procesu atbalstam Baltkrievijas parlamentā un sabiedrībā un biedrība "Atvērtā Baltkrievija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!