Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Baltkrievijā pēdējās diennakts laikā no Krievijas ir ieradušies četri ešeloni ar Krievijas kara tehniku un karavīriem, sestdienas rītā ziņoja monitoringa organizācija "Belaruski Gajun".

Piektdienas rītā pulksten 7.30 Brestas apgabala Baranoviču rajona Polonkas dzelzceļa stacijā ieradās ešelons, kurā bija apmēram 30 vagonu-platformu ar tehniku uz riteņiem, četri slēgti vagoni un divi pasažieru vagoni ar personālsastāvu. "Belaruski Gajun" pamanīja, ka atvestās tehnikas sastāvā bija kravas mašīnas "Kamaz" un "Ural", bruņutransportieri un degvielas cisternas.

Šis ešelons jau 3. janvāra pēcpusdienā bija izbraucis no Krievijas Voroņežas apgabala Kantemirovkas dzelzceļa stacijas, kas atrodas netālu no Ukrainas Luhanskas apgabala robežas.

Piektdienas rītā vēl viens ešelons ieradās Baranovičos. Šī ešelonā sastāvā bija 43 kravas mašīnas "Kamaz" un "Ural", vilcēji BAZ-6306, piecas degvielas cisternas, divi zenītlielgabali ZU-23-2, lauka virtuves un ūdens mucas. Vienai no automašīnām bijusi numura zīme, kas liecina par piederību Krievijas rietumu kara apgabalam. Daudzām kravas mašīnām bija simbols "Z", kāds uzkrāsots krievu spēkratiem Ukrainā.

Vēl viens ešelons piektdienas rītā ieradās Grodņas apgabala Sloņimas dzelzceļa stacijā. Tā sastāvā bija 27 vagoni-platformas ar tehniku uz riteņiem un kāpurķēžu tehniku.

Naktī pulksten 2.10 caur Smoļenskas staciju Baltkrievijas virzienā devās īpašs ešelons ar 15 pasažieru vagoniem, kuros bija apmēram 800 Krievijas karavīru. Domājams, ka tas naktī ieradies Oršā vai Vitebskā. Pēc apstāšanās Vitebskas apgabalā šis ešelons varētu doties tālāk uz Brestas apgabalu, ziņoja "Belaruski Gajun".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!