Baltkrievijas noziedznieki arvien biežāk upuru lomai noskata augsta līmeņa sportistus, tajā skaitā arī invalīdus, kas 2000.gadā spoži startēja paraolimpiskajās spēlēs Sidnejā.
Piektdien neredzīgais Baltkrievijas vieglatlēts Oļegs Šepeļs, kas Seulas, Barselonas un Atlantas paraolimpiskajās spēlēs izcīnīja piecas zelta medaļas, konstatēja, ka viņa viņa dzīvoklis ir pilnīgi izlaupīts.

Atgriežoties mājās, Šepeļs konstatēja, ka viņa dzīvoklī praktiski nekas nav palicis un nozagtas arī visas sporta trofejas. Līdzīgs liktenis piemeklēja arī Šepeļa virsvadītāju Baltkrievijas paraolimpiskās komitejas prezidentu Igoru Žeļezovski - seškārtējā pasaules čempiona ātrslidošanā dzīvokli apzaga aprīlī.

Lai gan abiem atlētiem bija jāsamierinās ar sava īpašuma pazušanu, viņiem vismaz nebija aci pret aci jātiekas ar noziedzniekiem, kuru nežēlība Baltkrievijā jau kļuvusi vispārzināma.

Deviņdesmito gadu sākumā Seulas olimpisko spēļu čempioni Marinu Lobaču laupītāji sasēja viņas dzīvoklī un netraucēti aiznesa visu kāroto. Baltkrievijas milicijai izdevās noķert zagļus, taču Lobačas dzīvokli pēc diviem gadiem apzaga vēlreiz.

1996.gada pavasarī par bandītu upuri kļuva trīskārtējā olimpiskā čempione paukošanā Tatjana Samušenko. Pieci maskās tērpti bruņoti vīri ielauzās sportistes dzīvoklī un piekāva viņas vīru, kas mēģināja noziedzniekiem traucēt. Samušenko, mēģinot aizbēgt no laupītājiem, nolēca no balkona un guva smagus lūzumus, kas ārstuprāt, bija viens no galvenajiem cēloņiem viņas priekšlaicīgajai nāvei 2000. gadā.

1997.gada jūlijā noziedznieku izvēla krita uz pasaules čempionu biatlonā Vadimu Sašurinu, ko bruņoti ļaundari sasēja un solīja spīdzināt, ja viņš neatklās vietu, kur paslēpta nauda.

Zagļi neignorēja arī Baltkrievijas vingrošanas slavenību Vitāliju Ščerbo, 1992.gada augustā aiznesot no viņa dzīvokļa visu, kas tiem šķita ievērības cienīgs. Sportists, kas Barselonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sešas zelta medaļas, pēc atgriešanās mājās no sacensībām, konstatēja, ka nozagti prēmijā saņemtie 25 000 dolāru (15 000 latu).

Sporta slavenības atzīst, ka metāla durvis un sarežģītas atslēgas nevar pasargāt no tiem, kas no svešiem dzīvokļiem aiznes pat nolietotus treniņtērpus un vecu sorta inventāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!