Foto: AP/Scanpix/LETA
Baltkrievijas Aizsardzības ministrija pēc valsts autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko rīkojuma izsludinājusi pēkšņu armijas kaujas spēju pārbaudi, ministrija pavēstīja platformā "Telegram".

"Pēc Baltkrievijas Republikas prezidenta, bruņoto spēku virspavēlnieka, rīkojuma Drošības padomes valsts sekretariāta vadībā sākta kaujas gatavības pēkšņa pārbaude," teikts ziņojumā.

Pasākumu raksturs būs komplekss. Karaspēkam īsā laikā būs jāizvietojas norādītajos rajonos, tur jāveic inženierdarbi, jāorganizē apsardze un aizsardzība, kā arī jāizveido tilti, lai pārceltos pār Nemūnas un Berezinas upēm.

Turklāt šajā laikā plānota militārās tehnikas un personālsastāva pārvietošana pa vispārējā lietojuma ceļiem un teritorijas sektoriem, noteikti īslaicīgi ierobežojumi attiecībā uz civilā transporta pārvietošanos.

Kā uzskata ASV domnīca "Kara studiju institūts" (ISW), Maskava vērš spiedienu pret Baltkrieviju, lai piespiestu to iesaistīties uzbrukuma operācijā pret Ukrainu. Tiesa gan, varbūtība, ka Baltkrievijas karavīri varētu piedalīties šajā karā, saglabājas zema.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!