Foto: Publicitātes foto

Baltkrievijas robežsargi valstī nav ielaiduši "provokatorus no Latvijas", atsaucoties uz robežsardzi, piektdien ziņo Baltkrievijas valsts ziņu aģentūra "Belta".

Saskaņā ar varasiestāžu versiju robežsargu uzmanību piesaistījuši divi aizdomīgi Latvijas pilsoņi, kas ieradušies ar reisu no Londonas uz Minsku.

Pie 1975. un 1993. gadā dzimušajiem vīriešiem kopā atrasti 15 tūkstoši dolāru skaidrā naudā. Viens no viņiem apgalvojis, ka brauc uz Baltkrieviju atpūsties, bet nav varējis nosaukt konkrētu vietu, kur to plāno darīt.

Savukārt otrs stāstījis, ka atbraucis darba darīšanās, taču nav spējis sazvanīt biznesa partneri. "Abi ārzemnieki ir sportiskas miesas būves," teikts paziņojumā.

Turklāt vienam no vīriešiem uz rokas uztetovēta svastika. Abu telefonos atrasta "Telegram" kopiena, kurā apvienojušies divi latvieši un trīs ukraiņi. Grupā dalībnieki apsprieduši militāro aizsargķiveru iegādi un naudas summu, ko nogādāt Baltkrievijā, apgalvo robežsardzē.

Savukārt "atpūtnieka" telefonā atrastas augošas marihuānas fotogrāfijas un attēli ar pašu smēķējam kāsīti, papildina "Belta".

Vēstīts, ka Baltkrievijā kopš 9. augusta notiek plašas protesta akcijas, cilvēkiem iebilstot pret prezidenta vēlēšanu rezultātu falsifikāciju, kā to uzskata opozīcija.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem 26 gadus valdījušais līderis Aleksandrs Lukašenko ir uzvarējis ar 80% vēlētāju atbalstu.

Milicija pret protestētājiem vēršas ar brutālu spēku, izraisot vietējās un starptautiskās sabiedrības sašutumu.

Jāatzīmē, ka Baltkrievijā Lukašenko pārvēlēšanas laikā varasiestādes regulāri ir ziņojušas par dažādiem draudiem un provokāciju novēršanas. Pats Lukašenko mēdz uzsvērt, ka ārzemju aktori ar naudas un provokāciju palīdzību vēlas sacelt nemierus valstī.

Šogad pirms vēlēšanām drošības iestādes paziņoja par Krievijas privātās militārās kompānijas "Vagner" algotņu aizturēšanu, kuri kopā ar opozīcijas līderiem esot plānojuši teroraktus un nekārtības.

Vēlāk Lukašenko paziņoja, ka viņam nav zināms, no kurienes nāk draudi Baltkrievijai, bet pret valsti esot vērsts hibrīdais karš. Opozīcija šos paziņojumus uzskata par Lukašenko priekšvēlēšanu trikiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!