Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Minskā un citur Baltkrievijā svētdien notiek nesankcionētas protesta akcijas pret autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu, kurās aizturēti vairāk nekā 300 cilvēku.

Pēc cilvēktiesību aizstāvības organizācijas "Vjasna" ("Pavasaris") apkopotās informācijas, līdz šim aizturēti 325 cilvēki - vairākums no tiem Minskā, bet arī Borovļanos, Brestā, Grodņā, Ļahovičos, Novopolockā, Pinskā un Zaslavļā.

Tomēr domājams, ka aizturēto skaits būs lielāks, jo pastāvīgi tiek saņemta informācija par jauniem aizturētajiem.

Dažādos Minskas rajonos notiek lokālas nesankcionētas protesta akcijas, lielākoties, izveidojuši kolonnas, cilvēki dodas gājienos. Pēc aculiecinieku sniegtās informācijas, vairākās vietās pret protestētājiem izmantotas gaismas un trokšņa granātas. Pilsētā lielāko dienas daļu bija traucēti mobilā interneta pakalpojumi.

Protesti pret Lukašenko režīmu Baltkrievijā turpinās kopš 9. augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām. Par to uzvarētāju tika pasludināts Lukašenko, tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa Lukašenko atkāpšanos.

Eiropas Savienība noteikusi sankcijas personām, kas atbildīgas par Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un protestu apspiešanu, kā arī paziņojusi, ka neuzskata Lukašenko par leģitīmu prezidentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!