Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Baltkrievijā otrdien saņemta pirmā Krievijas Covid-19 vakcīnas "Sputnik V" partija un Veselības ministrija izziņojusi vakcinācijas kampaņas sākumu, vēsta portāls "Tut".

"Šodien mums sākas jauns etaps – masveida vakcinācija pret Covid-19. Pirmos vakcinēs medicīnas darbiniekus, pedagogus un tos speciālistus, kuriem profesijas īpatnības liek daudz kontaktēties ar cilvēkiem. Vakcinācija būs brīvprātīga," paziņoja veselības ministrs Dmitrijs Pinevičs.

Viņš papildina, ka Baltkrievijā ir izveidota vakcīnu uzglabāšanas sistēma, kas ļauj nodrošināt atbilstošu temperatūru, kā arī iepirktas speciālas saldēšanas iekārtas, kas nodrošinās drošu vakcīnu transportēšanu.

Vakcinācija Baltkrievijā ir uzsākta nedaudz ātrāk par iepriekš plānoto kampaņas sākumu janvārī.

Tālākie plāni paredz organizēt "Sputnik V" ražošanu uz vietas Baltkrievijā, kas būtiski atvieglos loģistiku un ļaus celt vakcinācijas tempus, norāda Krievijas tiešo investīciju fonda ģenerāldirektors Kirils Dmitrijevs.

Iepriekš Baltkrievijas veselības ministrs Pinevičs skaidroja, ka pret Covid-19 iecerēts vakcinēt 5 – 5,5 miljonus iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!