Baltkrievijā sākušās īstas medības, lai atrastu noslēpumainu, divkājainu, pērtiķim līdzīgu radījumu, kuru esot redzējuši desmitiem cilvēku.

Šis pusotra metra garais un ar melnu spalvu klātais radījums jau atstājis Lidas rajonu, kur viņu pirmo reizi pamanīja, un paslēpies kaimiņu - Ivjevas - rajona mežos. Baltkrievijas Ārkārtas situāciju ministrijas dienesti ar milicijas atbalstu gatavojas vajāt mīklaino zvēru.

"Pagājušo otrdien tika saņemta informācija, ka netālu no milicijas posteņa uz Lidas un Ivjevas rajonu robežas pamanīts pērtiķim līdzīgs radījums. Tas šķērsojis Lidas rajona robežu un aizskrējis uz kaimiņos esošo Ivjevas rajonu," aģentūrai "Interfax" trešdien paziņots Lidas rajona Iekšlietu pārvaldē.

"Šodien no paša rīta milicija un vietējie ārkārtas situāciju dienesti gatavojas ķert dīvaino radījumu," teica Ivjevas rajona Iekšlietu pārvaldes pārstāvis.

Glābēji sagatavojuši speciālus tīklus, taču milicija norāda, ka Ivjevas rajonā notvert šo radījumu būs grūtāk nekā Lidas rajonā. "Šajā rajonā ir daudz biezu mežu, un, ja radījums paslēpsies tajos, viņu neviens neredzēs, kamēr nesāksies aukstums."

Ziņas par dīvaino pinkaino radījumu, kurš it kā esot redzēts kukurūzas tīrumos, tika saņemtas no Grodņas apgabala Lidas rajona 21.jūlijā. Nākamajā dienā aculiecinieki stāstīja, ka šis radījums līdzinoties lielam pinkainam pērtiķim.

Milicija sākumā uzskatīja to par vietējo iedzīvotāju fantāzijas augli, turklāt viņi atzinās, ka esot izplatījuši baumas par neparasto pinkaino zvēru, lai atbaidītu sēņotājus konkurentus.

Tomēr, kad baumas par mīklainā radījuma parādīšanos pastāvīgi atkārtojās, milicija bija gatava pieņemt, ka tas ir kāds stipri nolaidies "bomzis".

Otrdienas vakarā kādā baltkrievu interneta vietnē parādījās videoklips, kurā bija redzami pērtiķim līdzīgā nezināmā pinkainā zvēra pēdu nospiedumi, ko tas esot atstājis Lidas rajona Krasnovcu ciema sakņu dārzos. Vietnē bija publicēti arī Lidas rajona ciemu aculiecinieku stāstījumi.

Lidas rajona Iekšlietu pārvaldes priekšnieka vietnieks Aleksandrs Maruks teica, ka neviens no aculieciniekiem nav vērsies milicijā saistībā ar neparastā radījuma parādīšanos. "Tomēr milicija, protams, mēģina atrast to, ko redzējuši cilvēki, ja kas tāds vispār pastāv. Ja atradīsim - aizturēsim," viņš solīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!