Foto: EPA/Scanpix/LETA

Baltkrievijas Enerģētikas ministrija pirmdien paziņojusi par bojājumiem nupat atklātās Baltkrievijas atomelektrostacijas (AES) pirmajā energoblokā, vēsta portāls "Currenttime". Spēkstacija ar Aleksandra Lukašenko piedalīšanos svinīgi tika atklāta tikai pirms pāris dienām – 7. novembrī.

Ministrijas paziņojumā skaidrots, ka reaktora palaišanas un izmēģināšanas procesā atklāts, ka jānomaina kādas "elektriskās mērierīces", taču visas tehnoloģiskās sistēmas darbojoties normālā režīmā. Baltkrievijas mediji ziņo, ka pirmais energobloks pašlaik darbojas ar 40% jaudas.

Portāls "Tut", atsaucoties uz avotu, ziņo, ka vienā no ģeneratora agregātiem uzsprāguši vairāki strāvas transformatori. Avots stāsta, ka šīs problēmas novēršana prasīs daudz laika un tuvākajā laikā elektroenerģija stacijā netiks ražota.

No kodolreaktora drošības viedokļa šis incidents nekādus radiācijas noplūdes draudus nerada, paskaidro avots.

Nesaistīti, Minskā 7. novembrī tika atklāta arī jauna, trešā, metro līnija, kuru apmeklēja Lukašenko. Pasažieri gan ziņo par nestrādājošiem eskalatoriem un ka vienā no jaunajām stacijām ne vienmēr atveras vagonu durvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!