Baltkrievijas milicija trešdienas vakarā Minskā vardarbīgi izklīdināja jauniešus, kas protestēja pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīti.
Minskas centrā aptuveni simts cilvēki protestēja pret ceturtdien gaidāmo Putina vizīti un plānu apvienot Baltkrieviju ar Krieviju.

Protestētāji ar Baltkrievijas karogiem rokās sapulcējās Oktobra laukumā, netālu no Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko rezidences.

Demonstrantus vardarbīgi izklīdināja aptuveni 200 miliči. Opozīcijas politiskās partijas "Jaunā fronte" direktors Zmiters Fedaruks izklīdināšanā nopietni piekauts un nogādāts slimnīcā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien ieradies divu dienu vizītē Baltkrievijā, lai stiprinātu panīkušo plānu izveidot apvienotu valsti no Krievijas un Baltkrievijas.

Krievijas un Baltkrievijas Savienība tika izveidota 1997.gadā, taču kopš tā laika nav panākts nekāds būtisks progress un amatpersonas atzīst, ka ceļā stājušās "daudzas grūtības".

Plāna mērķis ir galu galā izveidot vienu valsti ar kopīgām institūcijām un Krievijas rubli kā vienotu valūtu.

Putins piektdien kopā ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko apmeklēs Krievijas un Baltkrievijas Savienības padomes sēdi.

Maskavas radiostacija "Eho Moskvi", atsaucoties uz anonīmu Minskas politiskās elites pārstāvi, pagājušajā nedēļā ziņoja, ka abi līderi parakstīs vienošanos par Krievijas un Baltkrievijas savienotās valsts izveidošanu, turklāt Putins kļūs par savienotās valsts prezidentu.

Tomēr gan Krievijas, gan Baltkrievijas amatpersonas noraidīja šo informāciju.

Kremļa administrācijas pārstāvis pavēstīja, ka Putins un Lukašenko apspriedīsies par pragmatiskiem jautājumiem, kā ekonomiskā sadarbība, 2008.gada budžets, ārpolitika un enerģētika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!