Foto: stock.xchng
Baltkrievijas tiesa piespriedusi desmit dienu administratīvo arestu pilsoniskās kampaņas "Runā taisnību" aktīvistam Pāvelam Vinogradovam par nesankcionētas plīša rotaļlietu protesta akcijas rīkošanu.

10.februārī Minskā iepretim ieejai pilsētas mērijas ēkā kampaņas "Runā taisnību" jauniešu organizācijas aktīvisti uz sola izvietoja plīša rotaļlietas un plakātus, kuros izteica prasības Baltkrievijas valdošajam režīmam. Plīša lācīšu un zaķīšu turētos plakātus rotāja tādi saukļi kā "Milicija izrāva man aci", "Kur ir mediju brīvība?", kā arī vārdi "Alejandro, let people go" ("Alehandro, ļauj cilvēkiem iet"), kas asociējas ar amerikāņu dziedātājas Lady Gaga dziesmas vārdiem "Alejandro, just let me go", kas, visticamāk, bija aicinājums Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko atbrīvot politieslodzītos.

"Runā taisnību" mājaslapā ievietotā informācija liecina, ka Vinogradovs, protestējot pret tiesas lēmumu, pieteicis badastreiku.

Tiesas zālē, kur izskatīja Vinogradova lietu, tika aizturēts vēl viens aktīvists, kuram arī inkriminēja apsūdzības par nesankcionētas protesta akcijas rīkošanu.

Vinogradovam iepriekš bija piespriests četru gadu cietumsods par līdzdalību masu protestos Minskā 2010.gada 19.decembrī pēc valsts prezidenta vēlēšanām. Pērn septembrī viņu attaisnoja.

Par protestiem, kuros plakātus tur rotaļu lācīši un "Lego" klucīšu vīriņi, pirmo reizi tika ziņots no Krievijas pilsētas Barnaulas, kur šāda protesta akcija regulāri tika rīkota pret premjerministru Vladimiru Putinu, kas pēc 4.martā gaidāmajām vēlēšanām, visticamāk, atgriezīsies Krievijas prezidenta amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!