Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko otrdien paziņoja, ka "amerikāņi un Rietumi visādi cenšas destabilizēt situāciju Baltkrievijā" un pat gatavojas intervencei valstī.
"Šim nolūkam izstrādāta konkrēta taktika, līdz pat intervencei mūsu valstī," viņš sacīja Minskā notikušajā sanāksmē, kurā tika apspriesti valsts iekšējās un ārējās politikas jautājumi.

Lukašenko paziņoja, ka ir "izveidotas atbalsta bāzes, no kurām ietekmēt notikumus Baltkrievijā, un ir aktivizējusies izlūkošana", kas tiekot veikta no Lietuvas un Polijas teritorijas.

"Šodien viņi šajā orbītā cenšas ievilkt arī Ukrainu," uzsvēra Lukašenko.

Baltkrievijas prezidents norādīja, ka šie spēki mobilizē visu iespējamo, līdz pat īpašu grupu izveidei, kuras konkrētā momentā "izies Minskā laukumā un taisīs revolūciju".

Pēc Lukašenko vārdiem, "zināms arī tas, ka tiek gatavotas īpašas vienības, kas bāzējas Lietuvā, Polijā un pat Krievijā". "Mēs to zinām, un zinām, kā pretoties intervencei," viņš piebilda.

"Visiem ir jāsaprot, ka savu valsti un tautu es aizstāvēšu ar visām pieejamajām konstitucionālajām metodēm," uzsvēra Baltkrievijas prezidents.

Rietumos par pēdējo Eiropas diktatoru dēvētais Aleksandrs Lukašenko ir apsūdzējis Rietumus centienos viņu gāzt, sponsorējot Gruzijā un Ukrainā notikušajiem līdzīgus masveida protestus.

Otrdien Baltkrievija izraidīja no valsts Polijas diplomātu, kurš kļuva jau par piekto pēdējos mēnešos no abām valstīm izraidīto pārstāvi.

Baltkrievija šogad arī izraidījusi Čehijas diplomātu un ASV profesoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!