Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Baltkrievijas valsts mediji pirmdienas vakarā publicējuši video ar Minskā svētdien aizturēto Baltkrievijas opozicionāru Romānu Protaseviču.

"Es atrodos Minskas izmeklēšanas izolatorā nr.1. Varu paziņot, ka nekādu problēmu ar veselību, tostarp sirdi vai kādiem citiem orgāniem man nav. Attieksme no tiesībsargājošo iestāžu darbinieku puses pret mani ir maksimāli korekta un pēc likuma. Es turpinu sadarboties ar izmeklēšanu un sniedzu atzīšanos par masu nekārtību organizēšanu Minskā," video saka Protasevičs.

Pirms tam pirmdien Protaseviča māte bija paziņojusi, ka saskaņā ar neapstiprinātu informāciju viņas dēls atrasts vienā no Minskas slimnīcām kritiskā stāvoklī ar nopietnām sirds problēmām.

Kā ziņots, lidmašīnai, kas svētdien bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, Baltkrievijas gaisa telpā netālu no Lietuvas robežas nācās mainīt kursu un doties uz Minsku, kur Baltkrievijas kriminālpolicija aizturēja vienu no tās pasažieriem - opozīcijas līderes Svetlanas Tihanovskas štāba locekli, opozīcijas medija "Nexta" dibinātāju un galveno redaktoru Romānu Protaseviču, kuram Baltkrievijā draud nāvessods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!