Baltkrievijas vēstnieks Krievijā Vladimirs Grigorjevs paudis pārliecību, ka pašlaik Minskā notiekošos nesankcionētos mītiņus apmaksā Rietumi.
"Dabiski," piektdien žurnālistiem pavēstīja Grigorjevs, atbildot uz jautājumu, vai šīs akcijas neapmaksā Rietumi.

"Tā bija provokācija, izmēģinājums, kā reaģēs vara. Vara reaģēja tā, kā tai bija jāreaģē," paziņoja vēstnieks.

Viņš uzsvēra, ka Baltkrievijā nebūs "citrusu revolūcijas", piebilzdams, ka valstī nav priekšnosacījumu revolucionāriem notikumiem.

"Mēs paši tiksim galā ar situāciju. Mēs zinām, kas jādara," sacīja Grigorjevs.

Pēc viņa teiktā, nesankcionētā mītiņā Minskā 26.aprīlī lielākā daļa aizturēto bija ārvalstu pilsoņi - krievi un ukraiņi. Konkrēti starp 30 aizturētajiem bija 14 krievi un pieci ukraiņi.

Viņš norādīja, ka Baltkrievija, aizturot mītiņa dalībniekus, darbojusies likuma robežās.

Kā LETA jau ziņoja, Baltkrievijas milicija otrdien Minskas centrā apcietināja vairākus desmitus demonstrantu, vairākus no viņiem smagi piekaujot.

Cilvēki tika apcietināti pēc tam, kad vairāk nekā simts demonstrantu devās uz prezidenta administrācijas ēku un mēģināja varas iestādēm nodot petīciju, sūdzoties par prezidenta Aleksandra Lukašenko autoritatīvo valdīšanu.

Demonstranti nesa plakātus "Mūsu brīvībai un jūsu brīvībai" un "Dzimtene, brīvība, nost ar Lukašenko".

Milicija lietoja stekus, lai apcietinātu un pievārētu lielāko daļu protestētāju, taču daži paspēja aizbēgt. Daži demonstranti pirms aizvešanas tika smagi piekauti.

Demonstranti pieprasīja valdībai pārvietot baltkrievus, kuri dzīvo pēc Černobiļas AES katastrofas piesārņotajā teritorijā un noraidīja plānus atsākt lauksaimniecību piesārņotajā reģionā.

Lukašenko šomēnes paziņoja par plāniem satīrīt radioaktīvi piesārņoto "nāves zonu", kas ir gandrīz ceturtā daļa Baltkrievijas teritorijas, un nometināt tajā cilvēkus uz dzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!