Foto: AFP/Scanpix/LETA

Saistībā ar bandu vardarbību Zviedrijas policija aizturējusi septiņus aizdomās turamos un novērsusi slepkavību.

Zviedrijas prokuratūra paziņoja, ka aizdomās turamie aizturēti lielā policijas operācijā Sundsvallā, aptuveni 400 kilometrus uz ziemeļiem no Stokholmas. Policijas operācijas ietvaros tika konfiscēts arī liels daudzums narkotiku un ieroču. Atrastas arī vairākas ierīces, kas domājams ir sprāgstvielas.

Aizdomās turamajiem cita starpā izvirzītas apsūdzības par gatavošanos slepkavībai un noziegumiem, kas saistīti ar ieročiem un narkotikām, atklāja prokurore Karina Everita.

Viņa sacīja, ka policijas operācija novērsusi vairākus nopietnus vardarbīgus noziegumus, tai skaitā slepkavību un vairākus sprādzienus.

Zviedrijā gadiem ilgi noziedzīgie grupējumi cīnās savā starpā, izraisot vardarbību, tai skaitā apšaudes un spridzināšanas.

Nesen situācija atkal saasinājās galvaspilsētā Stokholmā, kur kopš Ziemassvētkiem notikuši vairāk nekā 20 vardarbīgi incidenti.

Zviedrijas mediji vēsta, ka vairākas bandas sacenšas savā starpā par kontroli pār narkotiku tirgu Sundsvallā.

Pēdējā laikā lielākā daļa vardarbības koncentrēta Stokholmas apgabalā. Ceturtdienas naktī tur notika vēl viens sprādziens pie ieejas kādā daudzdzīvokļu ēkā. Līdzīgi kā citos gadījumos, neviens cilvēks sprādzienā necieta, bet ēkai tika nodarīti bojājumi. Apšaudes notika arī citviet valstī, bet arī tajās neviens cilvēks nav cietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!