Taizemes galvaspilsētā Bangkokā sākušās sadursmes starp policiju un protesta akciju dalībniekiem, kas jau ceturto dienu ieņēmuši valdības ēku kompleksu, piektdien ziņo BBC.

Sadursmes sākās pēc tam, kad policija mēģinājusi iepazīstināt demonstrantus ar tiesas rīkojumu par viņu izdzīšanu no valdības ēkām. Tomēr policisti pagaidām nav ķērušies pie izlikšanas.

Iepriekš valsts premjerministrs Samaks Sundaravedžs licis policijai izklīdināt demonstrantus, taču viņš norādījis, ka nevēlas, lai tiktu pielietots spēks.

Jau ziņots, ka pret pašreizējo Taizemes valdību vērstā protesta akcija sākās otrdien, kad Bangkokas ielās izgāja vairāki tūkstoši cilvēku, kas pieprasījuši premjerministra un viņa vadītās valdības atkāpšanos. Demonstrētāji ielauzušies valsts televīzijas ēkā un ieņēmuši galvenās valdības ēkas, piespiežot lielāko daļu ierēdņu pārtraukt darbu. Protestētāji paziņojuši, ka neatstās valdības ēkas tik ilgi, kamēr nepanāks Taizemes premjerministra Samaka Sundaravedža atkāpšanos. Protestētāji apgalvo, ka Sundaravedžs ir saistīts ar iepriekšējo valdības vadītāju Taksinu Šinavatru, kuru gāza bruņotā apvērsumā 2005. gadā. Šī gada jūlijā Šinavatra pameta valsti, lai izvairītos no apsūdzībām korupcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!