Foto: AP/Scanpix
Bangladešā no sagruvušās augstceltnes drupām, kurā dzīvību zaudēja vairāki simti cilvēku, glābēji svētdien vēl steidz meklēt izdzīvojušos, pirms ieradušies buldozeri un ekskavatori, ar kuriem tiks novāktas ēkas drupas, ziņo raidsabiedrība BBC.

Līdz šim ir izdevies izglābt vēl divus apraktus cilvēkus, bet vēl deviņu glābšanai novirzīti lieli glābēju spēki.

Pēc vietējo varasiestāžu rīkojuma, svētdien notikuma vietā ieradīsies buldozeri un ceļamkrāni, kuriem uzdots novākt postījumus. Tiek uzsvērts, ka izdzīvojušie ir jāmēģina izglābt līdz tam, kamēr ir sākusi darbu smagā traktortehnika.

Speciālās vienības kareivji svētdien arestējuši arī sabrukušās ēkas īpašnieku, kurš gatavojies pamest valsti.

Jau ziņots, ka Bangladešas varas iestādes arestējušas divus inženierus, kuri bijuši atbildīgi par daudzstāvu ēkas būvēšanu. Tāpat aizturēti divi šūšanas fabrikas īpašnieki, kuru ražotne atradās nu jau sagruvušajā ēkā.

Fabrikas īpašnieki tiek vainoti tajā, ka piespieduši darbiniekiem nākt uz darbu, kaut gan zinājuši, ka ēkas sienās ir parādījušās plaisas.

Jau ziņots, ka Bangladešā trešdien sabrukušās augstceltnes drupās glābēji piektdien atrada vēl aptuveni 50 izdzīvojušos.

Savukārt bojāgājušo skaits sasniedzis 336.

Traģiskais negadījums notika trešdien ap plkst.9 (plkst.6 pēc Latvijas laika) Sābhārā netālu no Dakas.

Sagruvušajā ēkā atradās tirgus, bankas filiāle, vairākas apģērbu ražotnes un tūkstošiem strādnieku. Neskarts palicis tikai mājas pirmais stāvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!