Bangladešas drošības spēku operācijā Dakā piektdienas vakarā nogalināti seši teroristi, bet viens arestēts, kuri kafejnīcā - beķerejā par ķīlniekiem bija sagrābuši vismaz 20 cilvēkus, sestdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Jau vēstīts, ka piektdien Bangladešas galvaspilsētas Dakas diplomātiskajā rajonā izcēlusies apšaude starp policistiem un bruņotiem uzbrucējiem.

Bangladešas drošības spēku operācijas laikā atbrīvoti 13 ķīlnieki, tajā skaitā arī četri ārzemnieki. Kā ziņo BBC, teroristi nogalinājuši vismaz 20 ķīlniekus. Tāpat apšaudes laikā bojā gājuši arī divi policisti.

Drošības spēki nogalinājuši sešus teroristus, bet vienu arestējusi, atsaucoties uz Bangladešas varas iestāvju sacīto, vēsta BBC.

Apšaude notikusi kafejnīcā - beķerejā "Holey Artisan Bakery cafe", ziņo britu raidsabiedrība. Šo kafejnīcu Dakā iecienījuši ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī ārzemnieki un diplomāti.

Tajā bijuši vismaz septiņi Itālijas pilsoņi, tajā skaitā arī Itālijas vēstnieks Dakā - Mario Palma, atsaucoties uz Itālijas medijiem, ziņo BBC.

Japānas valdības pārstāvis sacījis, ka Tokijā saņemti daži ziņojumi no iedzīvotājiem, ka starp ķīlniekiem Dakas kafejnīcā bijuši arī japāņi.

Teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts") uzņēmies atbildību par uzbrukumu. Savā pašpasludinātajā ziņu aģentūrā "Amaq" grupējums paziņojis, ka Dakā uzbrucis kafejnīcai, "kuru apmeklē ārzemnieki". Tāpat "Daesh" norādījis, ka uzbrukuma laikā nogalināti 20 dažādu tautību cilvēki.

Atsaucoties uz vairāku aculiecinieku teikto, vairāki mediji ziņo, ka uzbrucēji kafejnīcā klieguši "Allahu Akbar" (Dievs ir visuvarens).

Britu raidsabiedrība pieļauj, ka, iespējams, šī ir pirmā reize, kad par ķīlniekiem saņemti gūstā tieši ārzemnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!