Foto: AFP/Scanpix
Astoņus stāvus augsta ēka trešdien sagruvusi Bangladešas galvaspilsētā Dakā, vismaz 124 cilvēki gājuši bojā, bet simtiem ir ievainoti, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība "Reuters".

Sagruvušajā ēkā, kas atrodas Dakas nomalē, atradās apģērbu ražošanas uzņēmums, vairāki veikali un banka. Aptuveni 700 cilvēki ir ievainoti, bet vēl daudzi varētu būt iesprostoti drupās, bažas izsaka ugunsdzēsēji.

Glābēji ar betona griezējiem un ceļamkrāniem cenšas piekļūt cietušajiem.

Cilvēku glābšanā ir iesaistījusies arī armija. Notikuma vietā pulcējas cilvēki, kas meklē savus draugus un radiniekus, daudzi ar kailām rokām palīdz glābējiem.

"Mani draugi aizsteidzās uz ēkas sagrūšanas vietu, lai nodotu asinis. Viņi stāsta, ka tur valda haoss," BBC stāsta kāds pilsētas iedzīvotājs.

Tuvējās slimnīcas ārsts stāsta, ka mediķi nespēj tikt galā ar lielo cietušo skaitu, kas ievesti ārstniecības iestādē.

Daudzstāvu ēku sagrūšana Bangladešā nav retums, jo bieži tās celtas pārkāpjot būvniecības noteikumus. Nav skaidrs, kas vainojams šīs ēkas sagrūšanā, bet vietējie mediji vēstam, ka krakšķi ēkā bijuši dzirdami jau otrdien.

Policija norāda, ka rūpnīcas īpašnieki ignorējuši brīdinājumu nelaist ēkā cilvēkus, pēc tam, kad dzirdēti aizdomīgie krakšķi.

Apģērbu ražošanas uzņēmumi Bangladešā jau iepriekš ir piedzīvojuši traģēdijas. Pagājušā gada novembrī kādā ugunsgrēkā apģērbu ražotnē Dakā gāja bojā vismaz 110 cilvēki, izraisot sabiedrības sašutumu par zemo drošības līmeni industrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!