Foto: AP/Scanpix
Tūkstošiem strādnieku trešdien Bangladešā sapulcējušies uz protestiem, lai pieprasītu sodīt ar nāvi Sābhārā sagruvušās augstceltnes īpašnieku un uzņēmējus, kuru apģērbu ražotnes darbojās šajā ēkā.

24.aprīlī, sabrūkot daudzstāvu ēkai, Sābhārā, netālu no Dakas, drupās tika aprakti simtiem cilvēku. Līdz šim no drupām izvilktas 402 cilvēku mirstīgās atliekas un vēl vismaz 149 cilvēki joprojām ir pazuduši, apstiprināja Bangladešas armijas pārstāvis.

Glābšanas dienestu pārstāvji pieļauj, ka upuru skaits varētu pārsniegt 500.

Sagruvušajā ēkā atradās tirgus, bankas filiāle un vairākas apģērbu ražotnes.

Neskatoties uz premjerministres aicinājumu saglabāt mieru, Dakā uz protestiem sapulcējušies vairāk nekā 20 000 cilvēku, un mazāki protesti notiek arī citviet valstī, liecina policijas sniegtā informācija.

"Mēs vēlamies bargāko iespējamo sodu tiem, kas atbildīgi par šo traģēdiju," aģentūrai AFP norādīja viens no protestu dalībniekiem - Bangladešas Tekstilrūpniecības un apģērba ražotnes strādnieku līgas vadītājs Kamruls Anams.

"Valdībai vajadzētu pakārt [ēkas] īpašnieku un rūpnīcu īpašniekus. Mēs vēlamies taisnīgumu šiem slepkavām," atzīmēja kāds cits protestētājs.

Līdz šim saistībā ar Sābhāras traģēdiju arestēti astoņi cilvēki, kuri apsūdzēti par cilvēku nāves izraisīšanu aiz nolaidības.

Arestēto vidū ir arī ēkas īpašnieks un inženieri, kuri neilgi pirms nelaimes atzina ēku par drošu.

Kopš traģēdijas regulāri notiek sadursmes starp strādnieku aktīvistiem un policiju, kas protestētāju izklīdināšanai liek lietā asaru gāzes šāviņus un gumijas lodes, un kopš pagājušās trešdienas slēgta lielākā daļa no valsts 4500 apģērbu ražotnēm.

Bangladešas premjerministre Šeiha Hasina otrdien aicināja strādniekus atgriezties darbā un nosodīja notikušos uzbrukumus rūpnīcām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!