Foto: AFP/Scanpix
Tiesa Bangladešā ceturtdien piesprieda islāmistu opozīcijas politiķim Delvaram Hosainam Sajedī nāvessodu par kara noziegumiem, kas izdarīti 1971.gada atbrīvošanas kara laikā.

Lielākās Bangladešas islāmistu partijas "Jamaat-e-Islami" viceprezidents Sajedī ir otrs politiķis, kuru atzinis par vainīgu Bangladešas galvaspilsētā Dhakā bāzētais Starptautisko noziegumu tribunāls.

Sajedī atzīts par vainīgu masu slepkavībās, izvarošanās un citās zvērībās, kas notikušas deviņus mēnešus ilgajā Bangladešas neatkarības karā pret Pakistānu.

Sajedī ir noliedzis viņam izvirzītās apsūdzības kā politiski motivētas.

"Jamaat-e-Islami" ceturtdien rīko ģenerālstreiku, nosodot šo prāvu un pieprasot Sajedī atbrīvošanu.

Starptautisko noziegumu tribunāls 5.februārī piesprieda islāmistu opozīcijas politiķim Abdulam Kvaderam Mollam mūža ieslodzījumu par masu slepkavībām un noziegumiem pret cilvēci, kas izdarīti 1971.gada atbrīvošanas kara laikā.

Abduls Kvaders Molla ir ceturtā augstākā amatpersona partijā "Jamaat-e-Islami". Viņš ir pirmais politiķis, kuru šis tribunāls atzinis par vainīgu. "Jamaat-e-Islami" izsludināja ģenerālstreiku arī viņa notiesāšanas dienā.

Starptautisko noziegumu tribunāls 21.janvārī aizmuguriski piesprieda nāvessodu par slepkavību un genocīdu televīzijas sludinātājam, kas ir bijusī "Jamaat-e-Islami" amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!