ASV banka "Bank of New York" piekritusi papildu kontrolei no regulējošo institūciju puses, lai novērstu iespējamās naudas atmazgāšanas operācijas caur saviem kontiem.
Bankas paziņojumā presei tika teikts, ka otrdien tā parakstījusi vienošanos ar Ņujorkas Federālo rezervju banku, kas paredz "pasākumu sēriju kontroles sistēmas nostiprināšanai". Šo pasākumu lielāko daļu banka jau ir sākusi īstenot, bet daži jau ir pabeigti.

Šīs vienošanās ietvaros banka 45 dienu laikā iepazīstinās uzraudzības iestādes ar programmu, kurā paredzēta klientu un viņu maksājumu kontroles pastiprināšana ar mērķi atklāt iespējamo noziedzīgo darbību, informē aģentūra "Bloomberg".

Turklāt bankai reizi trijos mēnešos būs jāiesniedz savas netīrās naudas atmazgāšanas kontroles komitejas darbības pārskats, kā arī jāizstrādā kontroles pastiprināšanas plāns.

Pirms kāda laika masu informācijas līdzekļi ziņoja, ka caur "Bank of New York" tika atmazgāti apmēram septiņi miljardi ASV dolāru (aptuveni četri miljardi latu), kas esot nākuši no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!