Foto: AFP/Scanpix

ANO Ģenerālā asambleja otrdien atbalstīja ANO ģenerālsekretāra Bana Kimūna pārvēlēšanu uz otru amata termiņu līdz 2016.gada 31.decembrim, ziņo ārvalstu masu mediji.

Ģenerālās asamblejas rezolūciju par Kimūna pārvēlēšanu 192 valstu pārstāvji atbalstīja ar ovācijām, bez balsu skaitīšanas, ziņo "RIA Novosti".

Pirms nedēļas Kimūna pārvēlēšanu rekomendēja ANO Drošības padome. Citu kandidātu uz šo amatu nebija.

ANO Ģenerālās asamblejas priekšsēdētājs, bijušais Šveices prezidents Džozefs Deiss paziņoja, ka Kimūns demonstrēja "lieliskās vadītāja dotības".

"Sarežģītajos un piņķerīgajos starptautiskajos apstākļos Jūs stiprinājāt ANO lomu un atklātību, izvirzot jaunas inovatīvas iniciatīvas, aicinot nepārtraukti cienīt cilvēktiesības, likuma burtu un citas vērtības, kas nostiprinātas mūsu statūtos," uzrunā Kimūnam uzsvēra Deiss.

Jau ziņots, ka ANO Drošības padome pieņēma rezolūciju, kurā ierosina Ģenerālajai asamblejai ievēlēt pašreizējo organizācijas vadītāju uz otru ģenerālsekretāra amata termiņu.

Bans Kimūns līdz tam bija Dienvidkorejas ārlietu ministrs, viņš stājās ANO ģenerālsekretāra amatā 2007.gada 1.janvārī, nomainot tajā Ganas pārstāvi Kofi Annanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!