No nemieru pārņemtajiem Ukrainas austrumu reģioniem pienākošajās fotogrāfijās un videoierakstos starp bruņotajiem cilvēkiem vienādos formastērpos mediju uzmanību ir izpelnījies kāds bārdains vīrs melnā kazaku cepurē.

Izskanējušas versijas, ka bruņotie cilvēki ir Krievijas specvienības diversanti un tie paši "zaļie vīriņi", kuri darbojās Krimā. Kādā masu saziņas līdzekļiem izplatītā fotogrāfijā bārdainais vīrs tiek identificēts kā Krievijas specvienības dalībnieks 2008. gada konfliktā Gruzijā.

Īsi pirms savas nolaupīšanas ar bārdaino kaujinieku, kurš pazīstams ar iesauku "Babajs", izdevās parunāt Saimonam Ostrovskim no mediju kompānijas "Vice".

"Babajs", kurš uzrāda Krievijas pilsoņa pasi ar Aleksandra Možajeva vārdu, stāsta, ka ir no Kubaņas un  ar fotogrāfijā redzamo vīru Gruzijā viņam nav nekāda sakara, norādot, ka arī bārda viņam ir savādāka.

"Babajs" stāsta, ka no Krievijas Ukrainā ir ieradies brīvprātīgi un nav Krievijas specvienības pārstāvis. "Lai tas amerikāņu ļaunums neklauvētu pie mana nama durvīm, es ierados viņu apturēt šeit," uzsver vīrs, kurš uzskata, ka ASV "grib pati apēst Ukrainu, nepadaloties ar Krieviju".

Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Možajevs sākumā ieradies karot Krimā, bet pēc tam devies uz Austrumukrainu, ziņo ukraiņu medijs TSN, atsaucoties uz izdevuma "Time" žurnālistu Saimonu Šusteru.

Možajevs atklājis, ka kļuvis par algotni un uz Ukrainu devies tāpēc, ka Krievijā viņu meklē par "slepkavības mēģinājumu ar nazi", bet naudas tiesneša uzpirkšanai viņam nav bijis. Viņš patiešām esot dienējis Krievijas armijā, bet jau deviņdesmito gadu vidū aizgājis rezervē, raksta TSN.

Slovjanskā Možajevu, kurš labprāt karojot arī nacionālās pārliecības dēļ, esot nolīdzis pašpasludinātais pilsētas mērs Vjačeslavs Ponomarjovs.

Pa helikopteru, kas pagājušajā nedēļā uzsprāga Kramatorskā, šāvis esot tieši algotnis "Babajs", vēstīja ģentūra UNIAN, atsaucoties uz kādu aculiecinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!