Foto: Reuters/Scanpix
Bargais sals un sniegputeņi turpina posta darbs Eiropā un citās valstīs, tostarp Serbijā spēcīgās snigšanas sakarus ar ārpasauli zaudējuši aptuveni 100 000 cilvēku, bet Ukrainā salā bojā gājušo skaits sasniedzis 135 cilvēkus, informē ārvalstu masu mediji.

Serbijas varas iestādes trešdien paziņoja, ka sniegputeņu dēļ no pasaules ir nogriezti aptuveni 100 000 valsts iedzīvotāju, informē raidorganizācija BBC. Lielākā daļa no tiem dzīvo kalnu apgabalos valsts austrumos.

Savukārt Ukrainā, kur jau vairākas nedēļas pieturas bargs sals, bojā gājušo skaits, saskaņā ar Ārkārtas situāciju ministrijas datiem, sasniedzis 135 cilvēkus. Veselības ministrija gan apstiprina tikai 112 gadījumus, informē "Newsru.com". Ar apsaldējumiem pie mediķiem vērsušies 3200 cilvēki, no tiem 2400 ievietoti slimnīcā, trešdien informēja veselības ministrs Aleksandrs Aņiščenko.

Ukrainas varas iestādes gatavojas nākamajam aukstuma vilnim, kuru sinoptiķi prognozē tuvākajās dienās.

Ārkārtas situācija trešdien izveidojās Krimā, kur 73 apdzīvotas vietas jeb aptuveni 65 000 iedzīvotāju palikuši bez elektrības, jo Krimas piekrastē plosās 6 – 8 balles spēcīga vētra, kuras radītie viļņi apskalojuši piekrastes celtnes un pludmales, pārklājot tās ar biezu ledus kārtu. Ukrainas dienvidos apturēta kravas automašīnu satiksme, bet no "Ukrainas Venēcijas" salām Odesas apgabalā evakuē iedzīvotājus, jo vētrā strauji cēlies ūdens līmenis.

Kādā no atpūtas vietām krastmalas promenāde iebrukusi, izveidojot 30 metrus garu, 9 metrus platu un 8 – 9 metrus dziļu bedri, informē portāls 'Korrespondent.net". Milzu viļņi skārusi arī populārā kūrorta Jaltas piekrasti, kur ledus skavās saslēgtas piekrastes būves, tostarp rakstnieka Antona Čehova piemineklis.

Savukārt Rumānija slikto laika apstākļu dēļ daudzviet slēgusi kravas transporta, autobusu un dzelzceļa satiksmi.

Tikmēr Nīderlandē pirmo reizi 15 gadu laikā aizsaluši kanāli, informē raidorganizācija BBC. Nīderlandes iedzīvotāji ar nepacietību gaida, vai ledus biezums sasniegs 15 centimetrus, kas nepieciešami, lai notiktu leģendārās "Elfstedentocht" ātrslidošanas sacīkstes.

Aizsaluši kanāli arī Parīzē un Venēcijā, informē raidorganizācija. Francijas galvaspilsētā ūdens ceļu atbrīvošanai uzmantots ledlauzis.

BBC vēsta, ka kopumā Eiropā nosaluši 268 cilvēki, lielākoties bezpajumtnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!