Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Brexit" sarunu vedējs no Eiropas Savienības puses Mišels Barnjē otrdien radiointervijā "Franceinfo" atklājis, ka pēc sarunu noslēgšanas par Lielbritānijas izstāšanās un tās turpmākās sadarbības ar Eiropas kaimiņiem viņš vēlētos strādāt Francijas labā.

"Es izmantošu savu enerģiju, lai strādātu savas valsts labā," atzīmējot, ka Francijai šobrīd nepieciešami "vienotība, solidaritāte un taisnīgums". "Esmu patriots un eiropietis. Es ne brīdi nepārtraucu būt iesaistīts Francijas politiskajās diskusijās. Es skatīšos, kur varu būt noderīgs," Eiropā kopumā augstu vērtētā diplomāta teikto pārstāsta "Eur Activ".

Lielbritānija no ES ir izstājusies jau gandrīz gadu, bet 31. decembrī tā visbeidzot pametīs arī ES vienoto tirgu un muitas savienību, un turpmāk abpusējās attiecības noteiks no ES puses Barnjē vadītajās sarunās panāktais sadarbības līgums.

Šobrīd 69 gadus vecais politiķis skaidrojis, ka viņš Francijā vēlas stiprināt paša pārstāvēto labēji centrisko politisko bloku. Viņš iepriekš bijis Francija ārlietu ministrs un Eiropas Savienības komisārs. Medijs atzīmē, ka pēc diviem gadiem gaidāmas nākamās Francijas prezidenta vēlēšanas. Barnjē gan nav izteicis vēlmi tajās startēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!