Bijušais Spānijas veselības aizsardzības ministrs Ernests Ljučs otrdienas vakarā tika nošauts pie savas dzīvesvietas Barselonā, paziņoja policijas prefektūra, apsūdzot uzbrukumā basku separātistu grupējumu ETA.
Aculiecinieki pastāstīja radiostacijai "Cadena Ser", ka uzbrucēji atklājuši uguni autostāvvietā ministra mājas pagrabā. Policija informēja, ka upurim divreiz tika iešauts pakausī.

Dažas minūtes pēc uzbrukuma netālu eksplodēja balts automobilis "Ford Fiesta". Izmeklētāji uzskata, ka uzbrucēji aizbraukuši ar šo automobili un iznīcinājuši to, lai likvidētu pierādījumus.

Ljuča līķi atrada kaimiņi pusotru stundu pēc slepkavības.

63 gadus vecais Ljučs, kuru nepavadīja miesassargi, kļuva par 21. ETA upuri šajā gadā. Viņš bija veselības aizsardzības ministrs pirmajā Spānijas sociālistu valdībā no 1982. līdz 1986.gadam.

Ljučs agri iestājās Sociālistiskajā partijā un vairākas reizes tika ieslodzīts cietumā ģenerāļa Fransisko Franko režīma laikā.

Spānijā šajās dienās tiek atzīmēta Franko nāves 25.gadskārta un karaļa Huana Karlosa kronēšanas 25 gadu jubileja. Karalis tika kronēts 1975.gada 22.novembrī divas dienas pēc Franko nāves.

Grupējums ETA ("Basku tēvzeme un brīvība") tiek vainots ap 800 slepkavībās, kas izdarītas kopš 1968.gada ETA kampaņā par neatkarīgas basku valsts izveidošanu Spānijas ziemeļos un Francijas dienvidrietumos. ETA 1995.gadā mēģināja nogalināt Huanu Karlosu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!