Foto: AFP/Scanpix

Bijušas NBA spēlētājs Deniss Rodmens ceturtdien Phenjanā kļuva par pirmo amerikāni, kurš ticies ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Pēc tikšanās ekstravagntais bijušais basketbolists teica, ka būs mūžīgs līdera draugs, vēsta raidsabiedrība CNN.

"Jums ir draugs uz mūžu," basketbola cienītājam Kimam paziņoja Rodmens. Abi vīri sēdēja blakus basketbola spēles laikā, kurā slavenā šovmeņu komanda "Harlem Globetrotters" tikās ar Ziemeļkorejas izlasi. Spēle beigusies ar neizšķirtu rezultātu – 110:110.


Rodmena un citu amerikāņu basketbolistu vizīti organizēja HBO televīzija, kas uzņem dokumentālo filmu. Pēc spēles Kims Čenuns Rodmenu un filmēšanas komandu uzaicinājis pusdienās uz savu pili.

ASV Valsts departaments nekomentē Rodmena privāto vizīti Phenjanā. Neparastā tikšanās notikusi laikā, kad starp Ziemeļkoraju un ASV valda spriedze par tās februārī  notikušo kodolizmēģinājumu. Phenjana nesen draudēja, ka ASV ir tās kodolieroču sasniedzamības zonā un draudēja jebkuru sankciju paplašināšanu uztvert kā kara pieteikumu.

Šogad vizītē uz Ziemeļkoreju bija devies arī interneta kompānijas "Google" priekšsēdētājs Ēriks Šmits.

Rodmens ir viens no ekstravagantākajiem un slavenākajiem basketbolistiem NBA vēsturē. Pretrunīgi vērtētais Rodmens gan karjeras laikā, gan pēc tās vairākkārt izcēlies ar savu brīvo, atraisīto uzvedību.

NBA karjeras laikā Rodmens piecas reizes izcīnīja čempionu titulu (divreiz ar Detroitas "Pistons" un trīs reizes ar Čikāgas "Bulls"), kā arī septiņas sezonas pēc kārtas bija visas līgas labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām. 2011.gadā "Pistons' iemūžināja viņa krekliņu ar 10.numuru un vēlāk šajā gadā Rodmenu uzņēma Basketbola Slavas zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!