Parīzes slimnīcas pārstāvji, kur pašlaik uzturas Francijas prezidents Žaks Širaks, ir paziņojuši, ka viņu slavenais pacients ir pie labas veselības. Piektdien Širaks tika ievietots slimnīcā, jo kāda asinsvadu kaite negaidīti pasliktināja viņa redzi, informē ārvalstu masu mediji.
Tiek ziņots, ka prezidents paliks slimnīcā vēl vairākas dienas, kuru laikā tiks novērots viņa veselības stāvoklis. 72 gadus vecais valsts vadītājs jau ir atcēlis vai pārcēlis visas tikšanās, kas viņam bija paredzētas šīs nedēļas laikā.

Kaut arī Širaka veselībai briesmas nedraud, tomēr šis incidents ir raisījis debates par Francijas politikas nākotni, raksta Euronews. Visticamākie kandidāti uz prezidenta amatu ir premjerministrs Dominiks de Vilpēns un iekšlietu ministrs Nikolā Sarkozī, kuri jau ir runājuši par savām nākotnes vīzijām attiecībā uz Francijas sociālo modeli.

Viņu mērķi ir līdzīgi, atšķiras tikai pārmaiņu ieviešanas paņēmieni – Vilpēns uzskata, ka pārmaiņas ir jāievieš pamazām, savukārt Sarkozī labprātāk dotu priekšroku radikālām reformām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!