Foto: AP/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns sasaucis sanāksmi ar valsts augstākā ranga militārajām amatpersonām, lai apspriestu aizsardzības politiku, raksta "Al Jazeera".

Phenjanas oficiālā ziņu aģentūra KCNA trešdien paziņoja, ka Kims vadīja valdošās Strādnieku partijas Centrālās militārās komisijas sēdi, kas sākās otrdien, lai pārskatītu aizsardzības darbu 2022. gada pirmajā pusē un apstiprinātu "izšķirīgos un steidzamos uzdevumus", lai paplašinātu valsts militārās spējas un īstenotu aizsardzības politiku.

Ziņojumā par šo sanāksmi nav norādīti nekādi plāni vai minētas kritiskas piezīmes pret ASV vai Dienvidkoreju.

Sanāksme notiek laikā, kad ASV un Dienvidkorejas amatpersonas brīdinājušas, ka Phenjana varētu gatavoties savam pirmajam kodolizmēģinājumam kopš 2017. gada. Ziemeļkoreja kopumā ir veikusi sešus kodolizmēģinājumus.

Tāpat Ziemeļkoreja šogad piesaistījusi pasaules valstu uzmanību, veicot lielu skaitu ballistisko raķešu izmēģinājumu.

KCNA vēstīja, ka komisija sāka apspriest iesniegto darba kārtību, liekot noprast, ka sanāksme varētu turpināties vairākas dienas.

Ziemeļkorejas pastiprinātās raķešu izmēģinājumu aktivitātes ir notikušas saskaņā ar piecu gadu ieroču attīstības plānu, ko Kims izsludināja 2021. gada sākumā, atklājot plašu vēlmju sarakstu, kurā ietilpst moderns militārais bruņojums, tostarp taktiskie kodolieroči, kodolzemūdenes un vairāku kaujas galviņu raķetes.

Sanāksme sasaukta pēc citas nozīmīgas politiskās konferences šā mēneša sākumā, kurā Kims uzsvēra nepieciešamību bruņoties, ņemot vērā to, ko viņš raksturoja kā pasliktinošos drošības vidi, un noteica turpmākus uzdevumus, kas jāpilda viņa bruņotajiem spēkiem un militārajiem zinātniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!