ASV amatpersonas paudušas bažas par trim nesenām slepkavībām Rietumvirdžīnijas štatā, kas atgādina pagājušā gada snaipera uzbrukumus Vašingtonas apkārtnē.
ASV parādījies jauns sērijveida slepkava - snaiperis

Policija ir apstiprinājusi, ka trīs slepkavības Čārlzstounas apkārtnē varētu būt viena snaipera veikums. Visos trijos uzbrukumos šauts no vienāda kalibra un veida ieroča un cilvēki sašauti no attāluma.

Upuri dzīvoja dažu kilometru attālumā cits no cita, bet acīmredzot nebija pazīstami. Visas slepkavības notika pēc tumsas iestāšanās.

Ceturtdienas vakarā Čārlzstounā kādā degvielas stacijā tika nošauta kāda 31 gadu veca sieviete. Pēc nepilnām divām stundām pie kāda veikala tika nošauts kāds 26 gadus vecs vīrietis, bet pirms četrām dienām pie maksas telefona tika nošauts kāds 34 gadus vecs vīrietis.

Kad tika nošauts pēdējais upuris, kāda sieviete paziņoja policijai, ka netālu no notikuma vietas redzēja melnu pikapu, kurš pēc šāviena lielā ātrumā aizbrauca. Policija uzskata, ka šāvējs atradās pikapā. Uz šādu secinājumu vedina arī fakts, ka nevienā no trijām slepkavībām nav atrastas ložu čaulītes. Spriežot pēc liecinieku teiktā, šāvējs varētu būt liela auguma baltādains vīrietis.

Notikušās slepkavības atgādināja pagājušā gada rudeni, kad snaiperis Vašingtonas apkaimē nošāva 13 cilvēkus. Pirmā tiesas prāva pret "Vašingtonas snaiperi" Džonu Alenu Muhammadu sāksies 14.oktobrī, un notiesāšanas gadījumā viņam draud nāvessods.

Muhammads un viņa līdzdalībnieks Džons Lī Malvo tika arestēti pagājušā gada oktobra beigās. "Vašingtonas snaipera" meklēšana bija lielākā ASV policijas un specdienestu operācija pēdējo gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!