Divi bruņoti vīrieši, kuri otrdien sagrāba ķīlniekus un nogalināja mācītāju baznīcā Ruānas pilsētā Francijas ziemeļos, ir miruši, vēsta raidsabiedrība BBC.

Bruņotie vīri ienāca baznīcā dievkalpojuma laikā un sagrāba ķīlniekus – 84 gadus veco mācītāju un četrus citus cilvēkus.

Francijas TV ziņo, ka pēc policijas ierašanās notikuma vietā atskanējuši šāvieni un abi ķīlnieku sagrābēji ir miruši. Viens no ķīlniekiem ir smagi ievainots.

Ķīlnieku sagrābēji "neitralizēti" pēc tam, kad iznākuši ārā no baznīcas, paziņoja Iekšlietu ministrijas pārstāvis Pjērs Henrijs Brandets. Policija pārmeklē baznīcu, lai pārbaudītu, vai tajā nav sprāgstvielas.

Uzbrucēji apgalvojuši, ka ir teroristu grupējuma "Daesh" biedri, neilgi pēc notikušā traģēdijas vietā paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands, ziņo "The Independent". Grupējums ir pasludinājis karu pret Franciju, norādīja prezidents, uzsverot, ka teroristi tiks apkaroti ar visiem iespējamiem līdzekļiem.

Minūti pēc Olanda uzstāšanās "Daesh" uzņēmās atbildību par notikušo uzbrukumu, tā realizētājus nodēvējot par "Islāma valsts karavīriem", ziņo "The Independent".

Apkārtni ap baznīcu ir norobežojusi policija un cilvēkiem ir ieteikts netuvoties.

Sieviete, kas strādā vietējā skaistumkopšanas salonā, BBC pastāstīja, ka mācītāju pazina jau kopš bērnības.

"Mana ģimene šeit dzīvo 35 gadus un mēs vienmēr esam viņu pazinuši," viņa stāsta. "Viņš bija cilvēks, kuru sabiedrība novērtēja. Viņš bija ļoti diskrēts un viņam nepatika pievērst sev uzmanību," skaidro iedzīvotāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!