Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
BBC Krievijas dienesta žurnāliste Farida Rustamova apgalvo, ka viņai seksuāli uzmācies Krievijas politiķis Leonīds Sluckis, tādējādi kļūstot par trešo žurnālisti, kas pēdējā gada laikā cietusi no politiķa, ziņo BBC.

Sluckis apsūdzības noliedzis un draudējis sievietes iesūdzēt tiesā par neslavas celšanu.

Rustamova incidentu, kas notika pirms gada, ierakstījusi, un tas atrodas pie BBC žurnālistiem, kuri izlēmuši to nepublicēt.

2017. gada 24. martā Farida Rustamova ieradās pie Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāja Leonīda Slucka, lai saņemtu komentāru par toreizējās Francijas prezidenta amata kandidātes Marinas Lepēnas vizīti Krievijā. Sarunas laikā Sluckis negaidīti mainījis tēmu un pajautājis, vai Rustamova nevēlētos pamest BBC un strādāt pie viņa.

Kad Rustamova atteikusies, viņš sācis gausties: "Tu centies tikt prom no manis, tu nevēlies mani noskūpstīt, tu esi aizskārusi manas jūtas."

Ierakstā dzirdams, kā Rustamova skaidro, ka viņai ir draugs, kuru cer apprecēt. Uz to Sluckis atbild: "Lieliski, tu būsi viņa sieva un mana mīļākā!"

Rustamova apgalvo, ka pēc tam politiķis sācis viņu aiztikt – "virzīt savu roku, plaukstas pamatni klēpī".

BBC žurnālisti Sluckim ir lūguši Sluckim komentēt 2017. gada 24. marta notikumus, taču viņš nav atbildējis.

Bez Rustamovas Sluckis esot aizskāris vēl divas žurnālistes – televīzijas kanāla RTVI redaktora vietnieci Jekaterinu Kotrikadzi un "Doždj" producenti Darju Žuku.

Valsts dome uzsvērusi, ka Slucka vaina nav pierādīta, kā arī rosinājusi, lai upuri iesniedz oficiālu ziņojumu domes deputātu ētikas komisijai.

Savukārt Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes priekšsēdētājs Vjačeslavs Volodins laikrakstam "Vedomosti" trešdien, 7. martā, izsakās: "Atstāsim politiku politiķiem. Mēs to izskatīsim. Taču stāstam vienmēr ir divas puses. Ja tiesā atklāsies, ka tā bijusi provokācija, ko tad mēs darīsim? Ja tu kādu apvaino, tev ir jāatvainojas. Ja tu kādu provocē, tev vajadzētu uzņemties atbildību."

Viņš arī sacīja, ka nesenās žurnālistu apsūdzības, ka Leonīds Sluckis viņām ir uzmācies, esot "mēģinājumi viņu diskreditēt", raksta "Radio Brīvā Eiropa - Radio Brīvība" (RFE/RL) interneta vietne.

"Vai tev ir bīstami strādāt domē? Ja tā, tad nomaini darbu!" Volodins izteicies par sievietēm–žurnālistēm.

Foto: TASS/Scanpix/LETA

Vjačeslavs Volodins ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais, iepriekš bijis Putina prezidenta biroja vadītāja vietnieks.

Rustamova šobrīd gatavo paziņojumu Valsts domes deputātu ētikas komisijai. Viņa saka, ka Leonīds Sluckis gada laikā ne reizi nav mēģinājis viņai atvainoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!