Lai gan kristieši klaji nosoda gan Dena Brauna grāmatu, gan pēc tās motīviem veidoto filmu Da Vinči kods, baznīcām, kas atainotas filmā un minētas grāmatā, tas nozīmē tūrisma Svēto Grālu.
Vairums kritiķu filmu jau paspējuši nopelt, bet reliģiozās vietas, kas kalpoja kā ainu norises vietas, izbauda ziņkārīgo svētceļnieku pieplūdumu.

Londonā esošās Tempļa baznīcas pārstāvji ziņo, ka apmeklētāju skaita pieplūdums gaidāms vēl turpmākās trīs līdz četras nedēļas. Grāmata un filma sakrālajām ēkām sniedz nevis draudus, bet iespēju, kuru saprāta robežās jāprot izmantot, tomēr nedrīkst aizmirst, ka tajās atainots tikai fantāzijas lidojums, kuru ar lielām grūtībām izdodas atspēkot.

Tūristu skaits kopš grāmatas publicēšanas Tempļa baznīcā pieaudzis līdz 1000 apmeklētājiem nedēļā. Atliek tikai minēt, kāds tas būs pēc filmas parādīšanās pasaules kinoteātros.

Savukārt Vinčesteras un Lincolna katedrāles, kas arī atainotas filmā, izveidojušas īpašas ekskursijas un izstādes. Roslinas kapela Skotijā, vēl viena svarīga filmas norises vieta, šogad plāno sagaidīt ap 140 000 apmeklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!