Foto: PantherMedia/Scanpix
Ēģiptes beduīni Sinaja pussalā svētdien nolaupīja divas Brazīlijas tūristes, paziņoja drošības spēku amatpersonas.

Beduīnu cilšu pārstāvji nolaupīja tūristes un viņu gidu ēģiptieti, kad grupa atgriezās no vēsturiskā Sv.Katrīnas klostera apmeklējuma Sinaja pussalas dienvidos.

Sākotnēji bija ziņots, ka abas tūristes esot pusaudzes, bet policija vēlāk pavēstīja, ka viņas ir 40 un 18 gadus vecas.

Policijas amatpersona sacīja, ka vienam nolaupītājam dēls ir ieslodzīts cietumā par narkotiku un ieroču noziegumiem un viņš vēlas sava dēla atbrīvošanu.

Divi bruņoti beduīni apturēja autobusu, kurā bija 38 tūristi, un nolaupīja abas brazīlietes un gidu, piedraudot ar ieročiem. Pēc tam nolaupītāji ar ķīlniekiem aizbrauca kalnu virzienā.

Februāra sākumā beduīni tajā pašā rajonā nolaupīja trīs Dienvidkorejas tūristes un viņu gidu ēģiptieti un pieprasīja atbrīvot cietumā ieslodzītus ciltsbrāļus. Neilgi pirms tam beduīni nolaupīja divas amerikāņu tūristes un viņu gidu ēģiptieti un pieprasīja varas iestādēm atbrīvot ieslodzītu radinieku. Šīs tūristes un gidi drīz tika atbrīvoti sveiki un veseli.

Beduīnu cilšu kaujinieki, kas apsūdz Ēģiptes valdību beduīnu diskriminācijā, pēc pērn notikušās prezidenta Hosnī Mubaraka gāšanas ir pastiprinājuši uzbrukumus policijai un cauruļvadam, pa kuru tiek eksportēta dabasgāze uz Izraēlu. Viņi pieprasa pieprasot atbrīvot piecus beduīnus, kas ir aizturēti saistībā ar uzbrukumu tūristu kūrortam Tabā 2004.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!