Dānijas dzelzceļa uzņēmums DSB ceturtdien gatavojas atjaunot satiksmi ar Vāciju, kas trešdien policijas lūguma dēļ tika pārtraukta, lai ierobežotu nelegālo imigrantu plūsmu.

Tikmēr prāmju operators "Scandlines" paziņojis, ka uz klāja maršrutā no Vācijas uz Redbīhavnu tiks uzņemti tikai pasažieri, kas ceļo ar automašīnām.

Parasti ar prāmjiem tiek pārvadātas gan automašīnas, gan vilcieni.

Jau vēstīts, ka simtiem nelegālo imigrantu trešdien Redbīhavnā atteicās izkāpt no diviem vilciena sastāviem, kas tika apturēti prāmju piestātnē noslogotajā maršrutā starp abām kaimiņvalstīm.

Imigranti atteicās reģistrēties dāņu varasiestādēs, jo tas nozīmētu, ka viņiem vai nu jāpieprasa patvērums Dānijā, vai arī jāatgriežas Vācijā, taču tie vēlējās doties uz Zviedriju.

Zviedrija, kas piešķir pastāvīgas uzturēšanās atļaujas visiem bēgļiem no Sīrijas, ir kļuvusi par vienu no ilgotākajiem galamērķiem nelegālajiem imigrantiem. Dānija savukārt pēdējos gados ieviesusi stingrākus noteikumus attiecībā uz bēgļiem un nelegālajiem imigrantiem.

Saskaņā ar DSB paziņojumu, vilcieni uz Vāciju caur Padburgu ceturtdien kursēs pēc ierastā grafika, bet prāmju piestātne vilcieniem joprojām būs slēgta.

Tikmēr Redbīhavnā, kur trešdien bija iestrēguši aptuveni 350 imigranti, pēc garām sarunām aptuveni 100 nelikumīgie ieceļotāji piekrita palikt Dānijā un pieprasīt patvērumu tur, bet 240 vēlāk tika atļauts atstāt Redbīhavnu, policijai neiejaucoties.

"Kur viņi aizgājuši, es nezinu. Es domāju, ka viņus paņēmušas privātas automašīnas vai arī viņi devušies tālāk ar takšiem. Mēs viņus vairs neuzraugām," ziņu aģentūrai "Ritzau" norādīja policijas komisārs.

"Mēs negribējām iztukšot vilcienu ar spēku," viņš piebilda.

Policija trešdien slēdza arī daļu autostrādes netālu no Padburgas, jo aptuveni 300 imigranti, tostarp daudzas sievietes, bērni un gados veci cilvēki, kājām devās uz Zviedrijas robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!