Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Portugāles galvaspilsētā Lisabonā ar jauno koronavīrusu inficējušies vairāk nekā 130 bēgļi, kas bija izmitināti jauniešu hostelī, pirmdien paziņojis mēra birojs.

Pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas pandēmijas dēļ Portugāle piešķīra imigrantiem un patvēruma meklētājiem tādas pašas tiesības kā Portugāles pilsoņiem, sevišķi, attiecībā uz piekļuvi veselības aprūpei.

No aptuveni 180 hosteļa iemītniekiem 138 cilvēkiem Covid-19 tests bija pozitīvs. Saslimušie tika pārvietoti uz citām telpām un viņiem noteikta karantīna, paziņoja mēra birojs.

Infekcijas perēklis hostelī tika atklāts svētdien pēc tam, kad tika hospitalizēts viens no tā iemītniekiem un viņam tika diagnosticēts Covid-19.

Visi cilvēki tika evakuēti no hosteļa, ugunsdzēsēji to dezinficēja un veselajiem hosteļa iemītniekiem tika atļauts atgriezties tajā.

Vietējie mediji ziņo, ka visi hosteļa iemītnieki ir vīrieši, kas pieteikušies patvērumam Portugālē.

"Tie ir jauni cilvēki no Ēģiptes, Kotdivuāras un citiem pasaules reģioniem," telekanālam RTP sacīja kāda amatpersona Lisabonas mošejā.

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, Portugālē ārkārtējā situācija tika izsludināta 19.martā, un vēlāk tā tika pagarināta līdz 2.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!