Foto: AP/Scanpix/LETA

Libānas policija bija spiesta Beirūtas centrā pirmdienas rītā pielietot asaru gāzi, lai apslāpētu sadursmes starp šiītu bruņotā grupējuma "Hezbollah" atbalstītājiem un demonstrantiem, kas protestē pret pastāvošo politisko eliti.

Sadursmes sākās, kad desmitiem "Hezbollah" atbalstītāju, kas notikuma vietā ieradās ar motorolleriem, skandējot Irānas atbalstītā kaujinieku grupējuma lozungus, uzbruka demonstrantiem ar mietiem un metāla stieņiem.

Policija un armija bija spiesta izveidot dzīvo ķēdi, lai nošķirtu naidīgās grupas. Taču jaunieši abās naidīgajās nometnēs turpināja viens otru apmētāt ar akmeņiem.

Kamēr "Hezbollah" atbalstītāji skandēja: "Šiīti, šiīti, šiīti!", viņu pretinieki tiem atbildēja ar saukli: ""Hezbollah" ir teroristi!"

Vairāki cilvēki sadursmēs tika piekauti un guvuši ievainojumus.

Šī bijusi viena no asākajām sadursmēm kopš 17.oktobra, kad Libānā sākās protesti pret izplatīto korupciju un politiskās elites nespēju īstenot labu pārvaldību.

29.oktobrī, piekāpjoties protestētāju spiedienam, no amata atkāpās premjerministrs Saads Hariri, taču politiķi līdz šim nav spējuši vienoties par jauna kabineta izveidi, lai gan ekonomiskā krīze kļūst arvien dziļāka.

Protestētāji paziņojuši, ka turpinās ceļu blokādi, lai piespiestu politiķus beidzot izveidot valdību.

Savukārt "Hezbollah" līderis Hasans Nasralla paziņojis, ka protestus izmanto ārvalstis un ka tie vairs neesot spontāni.

Viņš brīdinājis, ka protestētāji var ieraut valsti pilsoņkarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!