Libānas valdība otrdien nav spējusi vienoties, kā tikt galā ar valsti pārņēmušo atkritumu krīzi, kuras dēļ galvaspilsētā Beirūtā notiek vardarbīgi protesti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Beirūtas ielās krājas arvien lielāki atkritumu kalni, kopš jūlijā tika slēgta Libānas lielākā izgāztuve, bet alternatīvas atkritumu izvešanas iespējas vēl nav atrastas.

Iedzīvotāji iesaistījušies " You Stink" ("Tu smirdi") kampaņā, pieprasot valdības atkāpšanos. Demonstrācijas nedēļas nogalē izvērsušās sadursmēs ar policiju, kurās cietuši vismaz 44 protestētāji un 30 likumsargi.

Atkritumu krīze izraisījusi šķelšanos arī pašā valdībā, no kuras aizgājuši seši ministri. Tas noticis pēc tam, kad valdība noraidīja līgumus ar vairākām privātām atkritumu apsaimniekošanas kompānijām, atzīstot tos par pārāk dārgiem.

Aktīvisti nespējā krīzi atrisināt vaino valdības politisko paralīzi un korupciju.

Libānā jau ilgāk par gadu nav prezidenta, bet parlaments, nespējot vienoties par jaunām vēlēšanām, ir pagarinājis savas pilnvaras līdz 2017. gadam.

Tikmēr konflikts kaimiņos esošajā Sīrijā ir vēl vairāk saasinājis politiskās un reliģiskās atšķirības valstī, kur ieradies vairāk nekā miljons bēgļu, noslogojot ekonomiku un sabiedrisko pakalpojumu sektoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!